Nošenje zaštitnih maski može da postane naša svakodnevnica

© Sputnik / Aleksandr Krяžev / Uđi u bazu fotografijaZapusk proizvodstva tkanevыh masok v Novosibirskoй oblasti
Zapusk proizvodstva tkanevыh masok v Novosibirskoй oblasti - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nošenje zaštitnih maski postaće naša svakodnevnica, to je nešto na šta se polako moramo navikavati, upozoravaju stručnjaci iz Svetske zdravstvene organizacije (SZO).

„Različiti načini zaštite lica će, sigurni smo, postati norma za ljude širom sveta“, upozorava David Nabaro iz SZO navodeći da virus korona neće nestati tek tako.

Kazao je i da naučnici ne znaju da li su pacijenti sposobni da stvaraju imunitet čak i nakon oporavka od virusa, a da je svet i dalje daleko od pronalaska vakcine.

On je ocenio da će Kovid 19 napraviti revolucionarne promene u svetu, baš kao što su pre njega takve izmene uzrokovali HIV/AIDS i kolera.

Tema „zaštitne maske“ pokrenula je brojne rasprave širom sveta, a mišljenja su podeljena. Stručnjaci iz SZO navode da u zaštiti od korone nije dovoljno samo nošenje maske.

„Potrebno je da ljudi imaju dovoljno maski. Međutim, maska ne štiti u potpunosti. Ukoliko nosite masku, a zaboravite na sve drugo, odnosno ne držite odstojanje, ne perete ruke – sugurno ćete se razboleti“, izjavila je ranije predstavnica SZO u Rusiji Melita Vujnovič.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala