Nemački general donirao 5.000 evra Crvenom krstu, humanost pokazali i radnici u Namibiji

CC BY 3.0 / Milosdjuric / Grad Bijeljina – panorama
Grad Bijeljina – panorama - Sputnik Srbija
Pratite nas
Savetnik u kompaniji Tehnički remont Bratunac /TRB/ nemački general u penziji Karl Hajnc Mincner samoinicijativno je uplatio 5.000 evra na račun Crvenog krsta u Bijeljini i na taj način podržao akciju „Respiratori za Srpsku“. Inicijativu za doniranje novca pokrenuli su i radnici Tehničkog remonta, koji su angažovani u Namibiji.

Direktor ovih preduzeća Slaven Ristić prvi je pokrenuo humanitarnu akciju „Respirator za Srpsku“, u okviru koje je prikupljeno više od milion KM od privrednih subjekata iz Srpske. Radnici TRB-a su uplatili deo ličnih primanja na račun Crvenog krsta grada Bijeljina i na taj način podržali akciju, prenosi „Srna“.

© Foto : Sputnjiku ustupila SrnaRadnici Tehničkog remonta Bratunac /TRB/ koji su angažovani u Namibiji
Nemački general donirao 5.000 evra Crvenom krstu, humanost pokazali i radnici u Namibiji - Sputnik Srbija
Radnici Tehničkog remonta Bratunac /TRB/ koji su angažovani u Namibiji

Radnici iz Namibije, daleko od otadžbine, u vreme zabrane kretanja u celom svetu, insistirali su da na neki način učestvuju u ovom novom zajedničkom angažmanu radnika i rukovodstva kompanije, koji je zaokupio sve resurse TRB-a.

U ime tima TRB-a iz Namibije, Mirjana Šarenac poručila je da iako su hiljadama kilometara daleko, srcima nikada nisu bili bliži svom narodu kao sada.

„Zbog saosećanja sa svojim kolegama, prijateljima, porodicama osećali smo obavezu da se uz skromnu novčanu pomoć uključimo u akciju koja je za ponos svakom čoveku i državljaninu naše zemlje. Pokušajmo da budemo složni u ovim teškim vremenima i sledite primer TRB-a“, navela je Šarenčeva u poruci objavljenoj na Fejsbuk stranici TRB-a.

Ovaj gest solidarnosti, lične odgovornosti i humanosti kolega iz Namibije veliki je podsticaj radnicima TRB-a da još odgovornije i posvećenije realizuju ovu akciju pomoći stanovništvu Republike Srpske i budu primer drugim kompanijama.

Nakon pojave virusa korona, kada je Vlada Republike Srpske proglasila mere zaštite s ciljem suzbijanja njegovog širenja, firme TRB i „Elvako metpro“ izdvojile su 100.000 evra za kupovinu respiratora i opremanje zdravstvenih ustanova u Bijeljini i Bratuncu neophodnom opremom i sredstvima za borbu protiv epidemje ovog virusa.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala