Bugari protestuju protiv nošenja maski: Siti smo svega

© Sputnik / Vitaly Saveliev / Uđi u bazu fotografijaDemonstracije u Sofiji
Demonstracije u Sofiji - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Sofiji je oko 150 ljudi protestovalo protiv vladinih mera, koje su donesene kako bi se sprečilo širenje virusa korona. Troje demonstranata je uhapšeno, prenosi bugarska televizija bTV.

Kako se navodi, demonstranti su se okupili ispred zgrade Narode skupštine, Saveta ministara i Univerziteta „Kliment Ohridski“.

Policija je uhapsila tri osobe – dve zbog neposedovanja dokumenata, a treću zbog nepoštovanja policijskih naređenja.

Bugarski mediji prenose da je jedan od inicijatora protesta lider stranke Preporod Kostadin Kostadinov, koji je saopštio da je bio u Sofiji poslovno, i da se zadesio u centru grada u vreme protesta.

Prema rečima Kostadinova, policija je odmah stigla i zahtevala od demonstrnata da stave maske i da se raziđu.

Kako je istakao, naredba ministra zdravlja o nošenju maske protivreči zakonu, prema kome je u Bugarskoj zabranjeno nošenje stvari koje prekrivaju lice.

Kostadinov smatra da se vlast plaši reakcije naroda, te da je zbog toga bilo toliko policajaca na trgu.

„Stanovnici Bugarske su siti bahatosti, drskosti i nesposobnosti korumpiranog režima u Bugarskoj. Čak ni ove arogantne akcije policije nisu mogle zaustaviti ljude, koji su odlučili da dođu. Bilo ih je mnogo. Policajci su pokušali da ih rasteraju. Policajac je na moje oči počeo vući stariju ženu. To me dovodi do drugog zaključka: mržnja prema antibugarskom i neljudskom režimu postala je ogromna, a zbog toga je zavladao još veći strah kod onih koji vladaju“, istakao je bugarski političar.

Juče su stanovnici Bugarske, koji podržavaju stranku Preporod, na Fejsbuku izrazili nezadovoljstvo zbog odluke vlasti da zatvori sve tržnice, uz dozvolu da se kupovina obavlja samo u supermarketima. Prema njihovom mišljenju, takve mere uskraćuju šanse malim preduzetnicima, a situacija na tržnicama ne može biti gora nego u prodavnicama.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala