Bočelijev uskršnji koncert ima skoro 25 miliona pregleda

© REUTERS / ALEX FRASERItalijanski operski pevač Andrea Bočeli vežba za uskršnji koncert ispred milanske katedrale
Italijanski operski pevač Andrea Bočeli vežba za uskršnji koncert ispred milanske katedrale - Sputnik Srbija
Pratite nas
Italijanski operski pevač Andrea Bočeli održao je 12. aprila, na katolički Uskrs, koncert u praznoj milanskoj katedrali. Za manje od jednog dana, snimak ima skoro 25 miliona pregleda na Jutjubu.

Katedrala je zatvorena za vreme pandemije, ali su je, po nalogu italijanskih vlasti, otvorili samo za Bočelija i orguljaša Emanuela Vijanelija, koji je pratio pevača.

Na koncertu pod nazivom „Bočeli: Muzika nade“ izvedeno je nekoliko dela duhovne muzike, uključujući „Ave Maria“ Franca Šuberta i „Sancta Maria“ Pjetra Maskanjija.

Kako javlja „Bilbord“, organizatori su želeli da ovaj nastup bude poruka „ljubavi i isceljenja“ Italiji, koja je veoma pogođena epidemijom virusa korona.

Italijanske vlasti su u petak 10. aprila objavile da će zemlja produžiti zabranu masovnih okupljanja i kretanja do 3. maja.

Prema poslednjim informacijama, u ovoj zemlji zabeleženo je više od 156 hiljada slučajeva obolevanja od virusa korona KOVID-19, od čega je umrlo gotovo 20 hiljada ljudi.

Svetska zdravstvena organizacija objavila je 11. marta epidemiju nove infekcije virusa korona KOVID-19 za pandemiju. Prema poslednjim podacima u svetu je zabeleženo više od 1,85 miliona slučajeva zaraze, a umrlo je više od 114 hiljada ljudi.


Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala