U Srbiji preminulo još šest osoba, novoobolelih 250, ukupan broj zaraženih 3.630

© Sputnik / Dejan SimićKlinika za infektivne i tropske bolesti, tabla
Klinika za infektivne i tropske bolesti, tabla - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Srbiji je preminulo još šest osoba od posledice infekcije virusa korona. Registrovano je 250 novoobolelih te se ukupan broj zaraženih popeo na 3.630.

Preminule su tri osobe muškog pola i tri osobe ženskog pola, a prosečne starosti je 57,5 godina.

Ukupan broj preminulih od početka epidemije je 80.

Od poslednjeg izveštaja objavljenog 11. aprila do danas testirani su uzorci 1.913 osoba od kojih je 250 pozitivno.

Zamenica direktora Instituta Batut Darija Kisić Tepavčević je saopštila da je hospitalizovano ukupno 2.684  pacijenata, a da je na respiratoru ukupno 146 pacijenata.

Do 15 časova u Republici Srbiji testirano je ukupno 18.312 osoba koja su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Zaražena 44 korisnika doma za stare

Virus korona potvrđen je kod 44 korisnika doma za stare i kod 25 zaposlenih u tim ustanovama, rekla je Kisić Tepavčević.

Ona je navela da su sprovedene hitne mere kako bi se suzbila infekcija.

Korona prisutna u skoro svim gradovima

Virus korona je prisutan u skoro svim gradovima u Srbiji, tako da se više i ne može koristiti termin žarište određenog dela zemlje, rekla je Kisić Tepavčević.

Upitana o novim žarištimaa Kovin i Pančevo, ona je rekla da gotovo nijedan region nije pošteđen i da je virus prisutan u skoro svim gradovima.

„Čitava naša zemlja je u ovom momentu žarište“, rekla je ona, ali istakla da je situacija u borbi sa virusom pod kontrolom.

Odgovarajući na pitanja novinara poslata mejlom, a koja se tiču navoda o povratku dece u školske klupe, ona je rekla da na Kriznom štabu o konkretnom datumu nastavka školske godine, kao i da će odluka koja bude donet biti najbolja za decu.

„Moramo biti svesni da će se doneti onakva odluka koja je najbolja za našu decu. Takva da najmanje izložimo decu riziku, a što je još bitnije da ne prenesu infekciju među populacijom starijih. Pričaćemo o tome narednih nedelja kada ćemo tačno definisati kakvi bi bili vremenski okviri“, rekla je ona.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala