Turski ministar unutrašnjih poslova podneo ostavku zbog kritike o policijskom času

© REUTERS / KEMAL ASLANDezinfenkcija tramvaja u centru Istanbulu radi sprčavanja širenja virusa korona.
Dezinfenkcija tramvaja u centru Istanbulu radi sprčavanja širenja virusa korona. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar unutrašnjih poslova Turske Sulejman Sojlu podneo je ostavku nakon kritika odluke o uvođenju policijskog časa u toj zemlji.

Snosim punu odgovornost za uvođenje policijskog časa u cilju sprečavanja razvoja pandemije. Ta odluka nije trebalo da dovede do onoga čemu smo svi svedoci. Nisam želeo da nanesem štetu i odlazim sa svoje pozicije u Ministarstvu unutrašnjih poslova”, objavio je Sojlu na svom Tviter nalogu.

Naime, tursko Ministarstvo unutrašnjih poslova je zbog pandemije virusa korona, u petak kasno uveče saopštilo o zabrani izlaska na ulicu u subotu i nedelju za stanovnike 31 provincije, uključujući Ankaru, Istambul i Antaliju.

Predstavnici glavne opozicione Narodno-republikanske partije Turske kritikovali su ovu odluku, jer je iznenadno saopštenje o uvođenju policijskog časa izazvalo masovna okupljanja ljudi u redovima ispred prehrambenih prodavnica i povećalo opasnost od širenja zaraze virusa korona.

Prema poslednjim podacima, u Turskoj je registrovano 56,956 slučajeva obolelih od Kovid-19, preminulo je 1,198 osoba, a izlečeno 3,446.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala