Tramp zahvalio Putinu i saudijskom kralju na odličnom naftnom sporazumu OPEK+

© AP Photo / Susan WalshDonald Tramp
Donald Tramp - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki predsednik Donald Tramp zahvalio je ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i saudijskom kralju Salmanu za odličan sporazum o naftnim pitanjima koji je večeras postignut na sastanku zemalja-članica OPEK plus o etapnom smanjenju proizvodnje nafte.

„Zaključen je veliki naftni sporazum sa OPEK plus. On će omogućiti da se sačuva stotine hiljada radnih mesta u energetskoj sferi u Sjedinjenim Američkim Državama. Malopre sam iz Ovalne sobe razgovarao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i kraljem Saudijske Arabije Salmanom kojima ovim putem zahvaljujem i čestitam. Ovo je odličan sporazum za sve strane”, objavio je Tramp na svom Tviter nalogu.

​Naime, kako je ranije saopšteno tri lidera su nakon večerašnjeg sastanka OPEK+ razgovarali telefonom i tom prilikom podržali postignuti sporazum.

Kako je prethodno saopšteno, zemlje koje čine OPEK plus večeras su se na vanrednom sastanku putem video-konferencije dogovorile da se proizvodnja nafte smanji za 9,7 miliona barela dnevno. I Meksiko je potvrdio da prihvata sporazum, javlja RIA.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala