Sedamdesetpetogodišnji predsednik Ugande radi sklekove i bodri građane da izdrže /video/

© Foto : skrinšotPredsednik Ugande Joveri Museveni radi sklekove
Predsednik Ugande Joveri Museveni radi sklekove - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kako bi ohrabrio sunarodnike da ne izlaze iz kuće radi suzbijanja virusa korona, 75-godišnji predsednik Ugande Joveri Museveni je objavio video-snimak na kojem se vidi kako vežba u svom kabinetu.

On je svoje građane pokušao da ubedi u to da ostanu kod kuće tako što im je između ostalog pokazao kako radi sklekove.

„Ako želite da vežbate, to možete raditi u zatvorenom prostoru“, napisao je Museveni na Tviteru.

Na snimku se vidi predsednik obučen u svetlo sivu trenerku, kako prvo bosonog trči po kabinetu, pa zatim radi sklekove.

„Ne morate vežbati na otvorenom. Evo moje demonstracije kako možete da trenirate u zatvorenom i da ostanete bezbedni“, naveo je predsednik Ugande, a prenosi RTS.

U Ugandi su do sada registrovana 53 slučaja zaraze virusom korona, prema informacijama Univerziteta „Džons Hopkins“ i Ministarstva zdravlja te zemlje.

Museveni je izdao nekoliko uputstava čiji je cilj suzbijanje širenja koronavirusa, uključujući policijski čas koji je počeo 31. marta. Dve nedelje pre toga zatvorene su škole, a javni skupovi, konferencije i zajedničke molitve su zabranjeni.

Takođe, obustavljen je gradski i međugradski prevoz, dok je i trgovina maksimalno ograničena, što je izazvalo bes i strah kod građana. Oni su više puta isticali da će umreti u svakom slučaju, da li od gladi, da li od infekcije virusom korona.

Joveri Museveni je već više od 35 godina na čelu države na istoku Afrike, koja broji oko 40 miliona stanovnika, a svojim stavovima često je izazivao kritike.

Više puta je ulazio u sukob sa komšijskim državama, zalaže se za zabranu LGBT populacije, a pre 12 meseci je izdao javno upozorenje o zabrani praktikovanja oralnog seksa.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala