Ruski vojni stručnjaci nastavljaju da biju bitku protiv korone u Italiji /video/

© Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaRuski lekari u Bergamu
Ruski lekari u Bergamu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski vojni stručnjaci nastavljaju borbu protiv pandemije u Italiji. U terenskoj bolnici u Bergamu doktori danonoćno leče zaražene virusom korona, dok ruski epidemiolozi i stručnjaci u Lombardiji nastavljaju sa dezinfekcijom objekata.

U privremenoj bolnici u Bergamu ruski i italijanski lekari 24 časa dnevno primaju obolele od virusa korona. Trenutno se u bolnici leče 24 pacijenta, a izlečeno je četvoro.

Bolnica ukupno raspolaže sa 142 kreveta, a sva odeljenja su opremljena

Prema rečima šefa medicinskog tima iz Rusije u Bergamu, podpukovnika Aleksandra Junatova, ruski i italijanski lekari 24 časa dnevno, u tri smene, pružaju pomoć obolelima.

Internacionalni tim čine anesteziolozi, epidemiolozi, terapeuti i medicinske sestre, kao i prevodioci.

Pored toga, ruski vojni strunjaci, zajedno sa italijanskim kolegama, dezinfikovali su staračke domove u tri opštie u Lombardiji – Kosta Volpinu, Sovereni i Loveru.

Do sada su ruski vojni stručnjaci, zajedno sa italijanskim kolegama, dezinfikovali staračke domove u 49 opština u Lombardiji. Obrađene su 53 zgrade, odnosno više od 325.000 kvadratnih metara unutrašnjeg prostora i više od 35.000 kvadratnih metara puta.

Podsetimo, petnaest aviona Il-76 ruskih vazduhoplovnih snaga sa vojnim specijalcima i opremom za pomoć u borbi protiv pandemije virusa korona stiglo je u Italiju između 22. i 25. marta, kako bi pružili pomoć u borbi protiv kovida-19. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala