Ruska lekarka objasnila kako „ubiti“ svaki virus u hrani

© Foto : Too Good To GoBrza hrana i moderna tehnologija, sve može da se reciklira
Brza hrana i moderna tehnologija, sve može da se reciklira - Sputnik Srbija
Pratite nas
Poznata ruska lekarka Elena Mališeva saopštila je da zagrevanje hrane u mikrotalasnoj rerni „ubija svaki slučajni virus“, čak i ako je kuvar kašljao ili kijao za vreme pripremanja hrane, prenosi list „Vzgljad“.

Mališeva je na Instagramu objasnila da li zaraženi kuvar može kupcu preneti virus preko hrane koju je pripremao.

Naime, prema tvrdnjama profesorke molekularne biologije i imunologije u Los Anđelesu Paule Kenon, potrošači ne treba da se plaše kupovine gotove hrane, jer se kuvari u restoranima pridržavaju strogih higijenskih pravila kako bi izbegli bolesti izazvane hranom.

A post shared by Elena Malыševa (@malysheva.live) on

Pored toga, Mališeva je savetovala da gotovu hranu iz posude u kojoj je kupljena treba zagrejati u mikrotalasnoj rerni, oprati ruke i potom jesti. Kako je istakla, zbog toga se preporučuje uzimanje gotove zamrznute hrane, koja zahteva zagrevanje.

Ranije je Mališeva izjavila da oko 80 odsto ljudi lako ili skoro bez ikakvih simptoma podnosi koronu. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala