Putin se uželeo direktnog kontakta sa ljudima

© Sputnik / Alekseй Družinin / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin na video-sednici Saveta bezbednosti Rusije
Predsednik Rusije Vladimir Putin na video-sednici Saveta bezbednosti Rusije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin se tokom rada „na daljinu“ uželeo direktnog kontakta sa ljudima, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov za televiziju „Rusija 1“.

„Siguran sam da mu nedostaju putovanja i direktan kontakt, jer je za Putina komunikacija sa ljudima apsolutni prioritet u radu. On tako dolazi do informacija šta se dešava (u Rusiji i svetu)“, rekao je Peskov, odgovarajući na pitanje voditelja da li Putinu nedostaje živa komunikacija sa ljudima, s obzirom na ograničenja izazvana pandemijom virusa korona.

Peskov je istakao da izostanak direktne komunikacije nikako ne utiče na intenzitet Putinovog rada – on čak mnogo više radi, nego ranije.

Rad na Putinov način

Peskov je istakao da ruski lider uvek teži ka tome da analizira problematičnu situaciju sa svih strana.

„On uvek smatra da se neophodno uveriti da sistem u vreme krize, u vreme vanredne situacije, funkcioniše ispravno“, istakao je portparol Kremlja, komenatirišući posetu ruskog predsednika bolnici u Komunarki kod Moskve, gde se leče oboleli od virusa korona.

Peskov je naglasio da je Putin na početku svog predsedničkog mandata posećivao Čečeniju, gde se vodio rat.

„Nije reč o nesmotrenosti ili nekoj vrsti avanturizma. To je potreba lidera da svojim očima vidi šta se zapravo događa. To je 'rad na Putinov način'“, rekao je Peskov i dodao da ruski predsednik u bilo kakvoj vanrednoj situaciji preduzima neophodne mere predostrožnosti.

Ranije je portparola ruskog predsednika saopštio da je zdravlje predsednika odlično, iako ima više posla. Naglasio je da se svi kontakti ostvaruju putem video-konferencija.

Putin je 8. aprila izjavio da će lično pratiti stanje sa virusom korona u ruskim regionima.

U poslednjih 24 časa u Rusiji je otkriveno 2.186 novih slučajeva infekcije koronom, čime je ukupan broj obolelih dostigao 15.770 lica, saopštio je Operativni štab.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala