Pouke koje je Srbija izvukla iz krize

© Tanjug / FILIP KRAINCANICNa beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" danas je podignuta najveća državna zastava Srbije, veličine 72 metra kvadratna.
Na beogradskom aerodromu Nikola Tesla danas je podignuta najveća državna zastava Srbije, veličine 72 metra kvadratna. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Srbija je tokom krize zbog epidemije virusa korona naučila nekoliko važnih lekcija - da svet više neće biti isti, da je važno biti pripremljen, da ne treba sebe da potcenjujemo, da u zemlji žive fantastični ljudi, da moramo da negujemo prijateljstva širom sveta i čuvamo slobodu i nezavisnost, poručio je predsednik Aleksandar Vučić.

„Makron mi je rekao jednu rečenicu - da dan posle neće ličiti na dan pre i to je u globalnom i geopolitičkom smislu nešto što smo razumeli od prvog dana i to je tako“, rekao je Vučić za televiziju Prva, na pitanje koji se zaključci mogu doneti na osnovu krize koja je preokrenula svet.

Vučić: Vanredno stanje ukidamo najranije krajem aprila, pojavila su se nova žarišta

Naučili smo, kaže on, i da težak rad uvek donosi rezultate i da je uvek bolje pripremiti se za krizne situacije nego kada se prodaje magla.

„Pod tri, naučili smo da imamo fantastične ljude koji beskrajno vole svoju zemlju i druge ljude i koji su spremni da se žrtvuju“, rekao je predsednik i zahvalio svima koji učestvuju u spasavanju života.

Naučili smo, ocenjuje, i lekciju da ne smemo sebe da potcenjujemo i da mislimo da smo lošiji od drugih.

„Teškim radom možemo do najboljih rezultata i uveren sam da ćemo stizati i prestizati one koji su decenijama bili ispred nas“, kaže on.

Dodaje, međutim, da takav rezultat ne dolazi preko noći.

Predsednik Srbije kaže i da je Srbija iz ove krize naučila da je važno da neguje prijateljstva, čuva svoju slobodu i nezavisnost i da je gradi na svim stranama sveta.

„To se pokazalo kao veliki resurs Srbije u ovoj teškoj krizi. Da to nismo imali, danas ne bismo imali dovoljno respiratora...“, rekao je predsednik.

Hirurška maska  - Sputnik Srbija
Sad padaju maske: Od Amerike i Kine preko EU do Kosova i Crne Gore svi su pokazali svoje lice

Zahvalio je građanima koji su u velikom broju od 95 do 98 odsto njih veoma odgovorni i disciplinovani.

„Siguran sam da smo uz sve ove probleme i muke na dobrom putu da pobedimo koronu. Ne zato što predaja nikada nije bila opcija već zato što smo se dobro držali. Kao što Kon kaže da dobro stojimo na terenu, da upotrebim taj fudbalski rečnik - više je lopta na njihovoj polovini nego na našoj i moramo da da budemo obazrivi da iz kontranapada i nekom našom greškom ne primimo gol i pobeđujemo svakako“, rekao je Vučić.

Vučić je čestitao svima koji slave Uskrs po gregorijanskom kalendaru, a pravoslavnma praznik Cveti, a ostalim poželeo dobro zdravlje i dobre dane.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala