Mitropolit Amfilohije održao čas vjeronauke u stanici policije

© Sputnik / Radoje PantovićOtac Gojko Perović
Otac Gojko Perović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Poslije redovne službe na Zlatici mitropolit Amfilohije je održao čas vjeronauke u stanici policije na njihovo insistiranje.

Ovim ironičnim rečima otac Gojko Perović potvrdio je  da je danas crnogorska policija privela mitropolita Amfilohija na informativni razgovor.

Privođenje mitropolita Amfilohija na informativni razgovor je za svaku osudu. Nije nam jasno po kojim aršinima postupa crnogorska policija, i da li ih uopšte ima? Dok se na drugim javnim mjestima ovih dana, ispred pekara, na pijacama i gradilištima okuplja puno veći broj naroda...nego ispred pravoslavnih hramova ( jer mi svestenici poštujemo propise i ne pozivamo narod ) policija privodi mitropolita zbog službe na Zlatici koja je služena samo sa sveštenicima i pojcima. Ne želimo da dižemo tenzije. Danas je lijepi praznik pun Božije blagodati - ali ovo je nečuveno!“, rekao je Gojko Perović za Sputnjik.

Umjesto dijaloga i dogovora koji tražimo od početka ovih vanrednih mjera imamo privođenje čovjeka sa najpoštovanijim zvanjem među crnogorskim građanstvom, zaključio je Perović.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala