Milačić: Hapšenje mitropolita pred Vaskrs je klasična osveta režima za litije

© Foto : Sputnjiku ustupio Marko MilačićMarko Milačić
Marko Milačić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Hapšenje mitropolita Amfilohija pred Vaskrs je klasična osveta režima za litije i svu veličanstvenu probuđenu energiju u Crnoj Gori, tvrdi predsednik Prave Crne Gore Marko Milačić koji je takođe danas bio priveden u Centar bezbednosti Podgorica.

On je odmah po izlasku iz stanice policije za Sputnjik kazao da je u Crnoj Gori očigledno na sceni neviđena zloupotreba epidemije korona virusa da bi se pod plaštom tih mera udarilo na najvećeg neprijatenja aktuelne vlasti, ali i najveći bastion slobode u Crnoj Gori, a to je - Mitropolija crnogorsko-primorska.

„Dakle, zloupotrebljava se koronavirus da bi se, kao što je bi slučaj sa litijama, disciplinovala Crkva, jer sveštenici koji su bili na čelu sa mitropolitom u manastiru Zlatica, su poštovali sve mjere ove države, dok se Mitropolija od samog početka pokazala kao jedan od najkonstruktivnijih faktora u društvu“.

„Iza ovoga naravno da se krije disciplinovanje crkve i očigledno je da je ovo osveta za litije u Crnoj Gori imajući u vidu da je, što je sramno, priveden mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije i to na jedan od najvećih pravoslavnih praznika – Cveti“, kazao je Milačić.

On dodaje da je ovo definitvno predstavlja pokaznu vežbu režima pred Vaskrs, ali i da je hapšenje mitropolita uoči najvećeg hrišćanskog praznika klasična osveta režima za litije i svu veličanstvenu probuđenu energiju.

„Mislim da će ovo da bude samo motivacija za sve slobodne građane da vidimo da ne možemo da trpimo ovakvu okupaciju i da sve ima svoje granice. Naravno da treba poštovati određene mere zbog svog zdravlja, ali ovo je uveliko prešlo sve granice i uveliko ušlo u zonu obračuna sa crkvom, političkim neistomišljenicima i slobodnim građanima. Dakle, nije više reč o koroni, već o elementarnom gaženju Ustava i slobode u Crnoj gori, i ako režim misli da mogu ovako da hapse mitropolita, mi kao društvo moramo na ovo energično da odgovorimo“, kategoričan je Milačić.

Predsednik Prave CG koji je takođe bio priveden zbog toga što je zatečen na platou ispred Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici, nakon hapšenja mitropolita, nije hteo opširnije da govori o svom slučaju, ali je poručio da je u pitanju „neviđena sramota i skandal“, uz opasku da neko očigledno želi da pogazi sve zakone i Ustav u Crnoj Gori.

Pročitajte još: 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala