Dom za stare u Smederevu zatvoren zbog virusa korona, desetoro u bolnici, dvoje preminulo

Pratite nas
Dom za stare u Smederevu biće zatvoren zbog sumnje da su neki od korisnika zaraženi virusom korona, rekao je ministar Zoran Đorđević. Kod jedne korisnice potvrđeno je prisustvo virusa korona.

„U skladu sa uredbom Vlade doneta je odluka da se zatvori u potpunosti Dom za stare u Smederevu, odnosno da se svi stave u karantin“, rekao je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević za TV Prva.

On je naveo da je 10 korisnika Doma za stare u Smederevu prevezeno u bolnicu i da se još čeka potvrda da li su pozitivni na virus korona.

Đorđević je rekao da će četvoro korisnika biti vraćeno i oni će se nalaziti u posebnoj izolaciji 14 dana i podsetio da je dvoje njih preminulo, a da se za jednu osobu zna da nije preminula od posledica virusa korona.

© Sputnik / Dejan SimićČetovoro korisnika biće vraćeno u dom i oni će biti u karantinu: Zoran Đorđević
Dom za stare u Smederevu zatvoren zbog virusa korona, desetoro u bolnici, dvoje preminulo - Sputnik Srbija
Četovoro korisnika biće vraćeno u dom i oni će biti u karantinu: Zoran Đorđević

Ranije je ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da su u Domu za stare u Smederevu preminule dve osobe, ali da ni jedan nema potvrde za prisustvo Kovida 19.

Dr Ana Jovanović iz Zavoda za javno zdravlje u Požarevcu rekla je za TV Prvu da je kod jedne žene u Domu za stare u Smederevu potvrđen pozitivan nalaz na Kovid-19 i ona je na infektivnom odeljenju Opšte bolnice u Smederevu.

Ona je navela da je u tom domu u toku epidemiološko ispitivanje zbog pojave simptoma bolesti kod jednog broja korisnika.

Prema njenim rečima u toku je dezinfekcija prostora i uzimaju se uzorci korisnika i zaposlenih sa kojima je zaražena žena bila u kontaktu.

Đorđević je ponovio da se i u Domu za ometene u razvoju kod Blaca pojavio virus korona, ali da je situacija stabilna. Kako je kazao, od 13 zaposlenih sedam je pozitivno, dok su četiri od osam korisnika zaraženi, ali niijedan nema povišenu temperaturu i svi su u bolnici.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala