Crnu Goru ne dele oni koji hapse mitropolita Amfilohija nego oni koji o tome izveštavaju

© Foto : SvetigoraMitropoliti Amfilohije u stanici policije u Podgorici
Mitropoliti Amfilohije u stanici policije u Podgorici  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bivši potpredsednik opštine Budva Ljubomir Filipović napao je Sputnjik na tviteru na deli Crnu Goru samo zato što smo objavili vest da je priveden mitropolit Amfilohije i komentar oca Gojka Perovića na taj skandalozan čin.

Filipović je na svom Tviter nalogu napisao na engleskom jeziku da „Sputnjik ne prestaje da doprinosi podeljenosti u CG. Gojko Perović, koji se smatra umerenim, ismejava crnogorsku policiju pošto je srpski medij objavio da je njegov šef, Amfilohije bio uhapšen danas zbog neposlušnosti vladinih mera“.

​Dakle, Filipovićeva pamet je smislila ovu tezu: mi kao novinari produbljujemo podele u Crnoj Gori jer istinito informišemo građane, a ne deli Crnu Goru taj koji hapsi sveštenike Srpske pravoslavne crkve.

Prema rezonu bivšeg potpredsednika opštine Budva, mediji bi trebalo da ćute dok policija privodi srpske crkvene velikodostojnike, baš kao u „stara dobra“ - crna boljševička vremena.

Ovaj bivši lokalni političar, funkcioner SDP, Milovog koalicionog partnera, bavio se komunalnim pitanjima ovog primorskog grada u Crnoj Gori, vodovodom i kanalizacijom, a sad je rešio da podučava Sputnjik o čemu bi i kako trebalo da izveštava.

Odvažio se Filipović, da na Tviteru prokomentariše vest Sputnjika da je mitropolit Amfilohije priveden danas, na Cveti, posle liturgije u podgoričkom naselju Zlatica.

Proverenu vest smo objavili tačno i među prvima

Zabolelo je ovog bivšeg budvanskog lidera verovatno to što je Sputnjik tačno i među prvima u regionu objavio tu proverenu vest, a odmah zatim i potvrdu i komentar oca Gojka Perovića, bliskog saradnika mitropolita Amfilohija i rektora Bogoslovije na Cetinju

Nešto, dakle, što je školski primer pravovremenog novinarstva, Filipović bi, poput komunističkih apartčika, strogo osudio sa svojih potpredsedničko-partijsko-cenzorskih visina.

Sputnjik bi, svakako, odmah informisao javnost i kada bi, na primer, bio uhapšen Miraš Dedeić, predsednik nevladine organizacije „Crnogorske pravoslavne crkve“, pa je pitanje za Filipovića – da li bismo i tada delili Crnu Goru.

Engleski jezik - zbog poslodavaca ili zbog sramote

Neke bi možda moglo da iznenadi i to što je bivši potpredsednik iz Budve komentar na Tviteru protiv Sputnjika napisao na engleskom jeziku. Jer, razumljivo je da ne želi da nam se obrati širem auditorijumu na omraženom srpskom, koji možda i ne zna, ali je čudno da ne afirmiše jezik svoje zemlje - crnogorski, ili bar - „maternji“.

Biće da je u stvari, Filipović napisao tvit na engleskom, kako bi prijavio Sputnjik Srbiju nekim poslodavcima čiji je zvanični jezik engleski.

Ili ga je možda ipak bilo malo sramota da ovakve besmislice piše na svom jeziku jer ne bi bilo zgodno da ga čitaju i kod kuće.

Ne bi trebalo da se brine, tvit mu je dobio samo nekoliko lajkova. Nije se baš proslavio.


Pogledajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala