Andrea Bočeli održao koncert u praznoj milanskoj katedrali /video/

© AFP 2023 / GIUSEPPE CACACEPogled na katedralu na trgu Duomo u Milanu
Pogled na katedralu na trgu Duomo u Milanu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Najvoljeniji tenor današnjice, Andrea Bočeli, još jednom je svojim glasom očarao poštovaoce širom sveta, nastupom danas na Uskršnjem koncertu u praznoj milanskoj katedrali Duomo zbog epidemije virusa korona.

U pola sata dugo očekivanog koncerta nazvanog "Muzika za nadu", Bočeli je u pratnji orguljaša pevao sakralne kompozicije, prenosi Tanjug.

U živom prenosu na You tube kanalu, milioni gledaoca širom sveta imali su prilike da čuju dobro poznata dela crkvene muzike "Ave Maria", "Sancta Maria", "Domine Deus" u Bočelijevoj interpretaciji unutar katedrale, dok je "Amazing Grace" slavni italijanski tenor otpevao ispred velelepnog zdanja u Milanu.

Dok je Bočeli pevao, gledaoci su mogli na ekranima da vide opustele ulice Milana, Breše, Venecije, Pariza, Londona i Njujorka.

Večerašnji nastup Bočelija biće upamćen u istoriji kulture i umetnosti zbog specijalnih okolnosti suzbijanja epidemije virusa korona u čitavom svetu.

Bočelijev mini koncert u trajanju od 30 minuta bio je simbolična poruka ljubavi, nade i podrške za izlečenje svih obolelih od virusa korona.

"Verujem u snagu molitve i Hrišćanski uskrs", rekao je Bočeli u najavi koncerta.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala