Zbog korone ni na groblje: Nova zabrana na Krimu

© Sputnik / Konstantin Mihalьčevskiй / Uđi u bazu fotografijaSkulpturna kompozicija „Dama sa psom“ na Jalti u vreme virusa korona
Skulpturna kompozicija „Dama sa psom“ na Jalti u vreme virusa korona - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusko poluostrvo Krim uvodi zabranu posećivanja groblja za vreme Uskrsa, doduše te mere neće se odnositi na slučajeve sahrane, izjavila je glavna predstavnica Federalne službe za fitosanitarni nadzor i kontrolu Natalija Penjkovska.
„Prinuđena sam da zamolim da se unese u zapisnik zabrana posećivanja groblja. Naravno, od ovoga su izuzeti slučajevi koji se tiču sahrana“, rekla je Penjkovska tokom sastanka operativnog štaba za sprečavanje širenja virusa širenja korona na Krimu.

Lider Krima, Sergej Aksjonov, podržao je ovaj predlog, tražeći od Krimljana da se ka toj odluci odnose s razumevanjem. Takođe je zamolio građane da uskršnje dane provedu kod kuće, bez odlaska u hramove.

Pandemija virusa korona nije zaobišla ni Krim. U cilju sprečavanja širenja virusa korona, na Krimu je proglašen režim samoizolacije za sve žitelje poluostrva do kraja aprila. 

Građani se obavezuju da ne napuštaju mesto boravka ili prebivališta. Dom mogu napustiti samo u slučaju odlaska na posao, izvođenja kućnih ljubimaca, odlaska do apoteke ili prodavnice i radi hitne medicinske pomoći. 

Širom sveta od novog korona virusa obolelo je 1,7 miliona osoba, preminulo je više od 100 hiljada, a ozdravilo je više od 376 hiljadaljudi, prenosi sajt Vorldometers.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala