SAD prete viznim sankcijama: Na meti zemlje koje odlažu povratak svojih državljana

© AP Photo / Paul SancyaDonald Tramp
Donald Tramp - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki predsednik Donald Tramp potpisao je ukaz prema kojem se mogu uvesti vizne sankcije zemljama koje sprečavaju ili odlažu povratak svojih državljana u uslovima epidemije virusa korona, navodi se u dokumentu Bele kuće.
Sankcije mogu biti uvedene „zemljama koje odbijaju ili neosnovano odlažu prijem svojih državljana ili rezidenta iz SAD  tokom pandemije izazvane SARS-CoV-2“, navedeno je u dokumentu.

Dokument predviđa da informacije o takvim kršenjima treba da dostavi državnom sekretaru SAD Majku Pompeu ministar unutrašnje bezbednosti SAD.

Sa svoje strane, šef Stejt departmenta mora u roku od sedam dana da donese odluku o uvođenju ograničenja takvim zemljama.

Širom sveta od novog korona virusa obolelo je 1,7 miliona osoba, preminulo je više od 100 hiljada, a ozdravilo je više od 376 hiljadaljudi, prenosi sajt Vorldometers.

Broj zaraženih korona virusom u SAD nadmašio je pola miliona, iako ima naznaka da to što Amerikanci ostaju kod kuća pomaže u suzbijanju infekcije.

Broj potvrđenih slučajeva Kovida-19 u SAD povećava se dnevno za 30.000 do 35.000 od kada je testiranje postalo dostupnije.

Pratite na Sputnjiku najnovije informacije o pandemiji virusa korona KOVID-19.  

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala