SAD: Kina odgovorna za smrt Amerikanaca

© Tanjug / RADE PRELICKoronavirus
Koronavirus - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki senator Lindzi Grem izjavio je da je Kina odgovorna za smrt Amerikanaca zbog širenja koronavirusne infekcije, kao i za njihovu nezaposlenost i dodao da tu zemlju treba žestoko kazniti, kako bi u budućnosti promenila svoje ponašanje.
„Pandemija je počela zbog kineske vlade i njenog ponašanja. Ovo je već treća bolest iz Kine“, pojasnio je senator u intervjuu američkoj televiziji „Foks Njuz”.

On je ocenio da Amerika treba da „natera Kinu da promeni svoje ponašanje“.

„Želim da otpišemo deo našeg duga Kini, jer oni treba da plate nama, a ne mi njima“, izjavio je Grem.

Podsetimo, američki državni sekretar Majk Pompeo i generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg razmotrili su situaciju s pandemijom virusa korona u svetu i optužili Rusiju i Kinu za širenje dezinformacija o Kovid-19.

Širom sveta od novog korona virusa obolelo je 1,7 miliona osoba, preminulo je više od 100 hiljada, a ozdravilo je više od 376 hiljada ljudi, prenosi sajt Vorldometers.

Broj zaraženih korona virusom u SAD nadmašio je pola miliona, iako ima naznaka da to što Amerikanci ostaju kod kuća pomaže u suzbijanju infekcije.

Broj potvrđenih slučajeva Kovida-19 u SAD povećava se dnevno za 30.000 do 35.000 od kada je testiranje postalo dostupnije.

Prema podacima Univerziteta Džons Hopkins, 28.000 Amerikanaca se oporavilo od korona virusa, a bez obzira na velike gubitke čak i u Njujorku gde de je pozitivno 174.100 ljudi, više nego bilo gde u svetu, nadležni kažu da usporava takozvani Kovid cunami koji je samo u toj saveznoj američkoj državi odneo 7.800 života.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala