Pripadnici kosovske policije priveli Tanju Lazarević, urednicu portala KoSSev

© Depositphotos.com / AndreyPopovČekić i lisice na stolu sudije
Čekić i lisice na stolu sudije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Urednicu portala „KoSSev“ Tanju Lazarević privela je interventna jedinica kosovske policije, da bi je nakon jednosatnog zadržavanja pustila na slobodu. Kako navodi portal „Kossev“, uniformisana lica su je zadržala na putu iz Kosovske Mitrovice ka Malom Zvečanu, dok je obavljala novinarski zadatak.

Ona je policajcima pokazala novinarsku legitimaciju, ali je i pored toga privedena na pešačkoj stazi.

Lazarević je nakon zadržavanja u stanici policije, puštena na slobodu.

Kaže da ima jake sumnje da je privođenje bilo namešteno i da ima indikacije zašto je to namešteno.

Prema njenim rečima, bila je na radnom zadatku, a tokom čitave protekle nedelje je radila tekstove o atmosferi tokom karantina.

„Urednica našeg portala privedena je tokom zadatka provere situacije u Domu zdravlja u Zvečanu a nakon jutrošnje objavljene vesti o situaciji u bolnici u Gračanici, i koji je trebalo da bude deo serije tekstova o funkcionisanju zdravstvenih institucija u srpskim sredinama tokom pandemije koronavirusa. Takođe i tokom novinarskog zadataka osmatranja atmosfere u opštinama Severna Mitrovica i Zvečana tokom mere karantina na snazi, odnosno mere potpune obustave kretanja, a što je takođe deo serije tekstova o kojima KoSSev redovno izveštava slikom, tekstom i video materijalom“, navodi se na sajtu KoSSev, navodeći da je ovo nastavak pritisaka na njihove novinare.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala