Peskov: Ne može se govoriti o otopljavanju odnosa Rusije i Amerike

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaPredsednici SAD i Rusije Donald Tramp i Vladimir Putin na zajedničkoj konferenciji za medije nakon sastanka u Helsinkiju
Predsednici SAD i Rusije Donald Tramp i Vladimir Putin na zajedničkoj konferenciji za medije nakon sastanka u Helsinkiju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pregovori predsednika Rusije i SAD, Vladimira Putina i Donalda Trampa, o situaciji na naftnom tržištu pokazali su da su oni sposobni da se u neophodnom trenutku izdignu iznad nesuglasica i da dijalog vode konstruktivno, kaže portparol Kremlja Dmitrij Peskov. Ipak, kaže on, u Vašingtonu i dalje vladaju isti stereotipi.

„Dvojica predsednika se odlično razumeju, shvataju da neke zajedničke akcije nemaju alternativu. I taj pozitivan razvoj postoji u poslednja dva telefonska razgovora“, rekao je Peskov za Prvi kanal ruske televizije.

On, međutim, ističe da se ne može govoriti o otopljavanju odnosa između dve zemlje.

„Čak i česti telefonski razgovori šefova naših država ne znače da se na radnom nivou, posebno s naše tačke gledišta, u Vašingtonu menjaju stavovi. Obrnuto, nastavlja se sa poznatim stereotipima, nastavlja se rusofobija“, ocenio je portparol Kremlja.

Predsednik Rusije Vladimir Putin ponovo je juče razgovarao telefonom sa svojim američkim kolegom Donaldom Trampom oko situacije na naftnom tržištu, saopštio je Kremlj. Razgovor je usledio na inicijativu američke strane.

Predsednici su razmenili mišljenja po pitanju globalne situacije na naftnom tržištu, uključujući i dogovor na nivou OPEK plus po pitanju smanjenja proizvodnje „crnog zlata“.

Komenatrišući situaciju sa pandemijom koronavirusa u SAD, Peskov je dodao da se Rusija saoseća i da se nada da će Amerikanci uspeti da prevaziđu krizu.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala