Kad je najteže, Roman! Abramovič gubi milijarde dolara, ali velikim delima oduševljava Engleze

© AFP 2023 / BEN STANSALLRoman Abramovič na stadionu Čelsija u Londonu
Roman Abramovič na stadionu Čelsija u Londonu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Virus korona je „zaključao“ svet a posledice toga, sabiraćemo i osećaćemo jako dugo. Ali već sada možemo da naslutimo šta nas čeka i kroz kakvu krizu ćemo tek prolaziti.

Najbolji dokaz za to su oni najbogatiji, vlasnici klubova engleske Premijer lige, koji su u poslednje vreme otpustili veliki broj radnika, smanjivali plate ostalim zaposlenima, kako bi spasili deo svog bogatstva.

I bogati umeju da pokažu veliko srce

Koliko je neko veliki čovek ne pokazuje se stanjem na žiro-računu, već delima. A upravo je to ono čime je milijarder i vlasnik Čelsija „kupio“ Engleze.

Roman Abramovič, ne samo da nije ni pomišljao da otpusti radnike, sledivši primer recimo vlasnika Mančester junajteda ili Mančester sitija, već je rešio i da se istakne nizom poteza kojima su oduševljeni ne samo navijači njegovog kluba već i javnost širom Ostrva.

Naime, Abramovič od veoma dobro plaćenih igrača nije tražio da pristanu na smanjenje plata. Takođe, to nije tražio ni od ostalih zaposlenih u klubu, već je sve zadržao na punoj plati u ovom teškom periodu za sve. Zatim, ruski vlasnik Plavaca je otvorio klupski hotel za medicinsko osoblje  državnog Zavoda za zdravstvo čiji članovi mogu da besplatno koriste usluge luksuznog smeštaja dokle god za time bude bilo potrebe. Ni to nije sve — Roman je zdravstvenim radnicima osigurao i svakodnevne obroke kako za taj aspekt ne bi morali sami da se brinu, piše „Sport klub“.

© AP Photo / Matt DunhamRoman Abramovič: Iako gubi milijarde dolara zbog kirze izazvane virusom korona, i dalje ostaje plemenitog srca.
Kad je najteže, Roman! Abramovič gubi milijarde dolara, ali velikim delima oduševljava Engleze - Sputnik Srbija
Roman Abramovič: Iako gubi milijarde dolara zbog kirze izazvane virusom korona, i dalje ostaje plemenitog srca.
Ali nije se ni tu zaustavio vlasnik londonskog kluba. Njegov Čelsi je zatim otvorio internet kurseve kojima se pomaže maloletnoj deci, a istovremeno klub je odlučio da donira značajne količine novca Uduženju za zaštitu žena od nasilja.
Silueta crnog labuda ispred fontane u Luksemburgu - Sputnik Srbija
Nepredvidivi  „crni labud” preti da razori svetsku ekonomiju

Svoj udeo u celoj priči imaji i sami igrači, koji su zajedničkim snagama prikupili finasijska sredstva i redovno pomažu razna humanitarna udruženja. Takođe i klupske legende su ponudile svoju pomoć starijim sugrađanima koji ne smeju da se kreću u javnosti zbog veće opasnosti od zaraze virusom korona.

U teškim vremenima se najbolje vidi ko je „čovek“, kaže narod. I dok su pojedini milijarderi nerijatno iznenadili javnost Engleske, iz Londona nam stiže jedna lepa priča koju potpisuje Roman Abramovič.


Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala