Udvostručen broj mornara obolelih od korone na nosaču aviona „Teodor Ruzvelt”

© REUTERS / US Navy/Mass Communication Specialist 2nd Class Scott Fenaroli/HandoutAmerički razarač "Teodor Ruzvelt"
Američki razarač Teodor Ruzvelt - Sputnik Srbija
Pratite nas
Broj članova posade američkog nosača aviona „Teodor Ruzvelt” koji su pozitivni na virus korona za tri dana se skoro udvostručio na 447 ljudi, piše u saopštenju na sajtu američke Ratne mornarice.

Prema podacima od 7. aprila, među posadom bilo je 230 zaraženih.

„Prema trenutnim podacima, 92 odsto članova posade ‘Teodor Ruzvelt’ testirano je na Kovid-19. Od toga, pozitivnih je 447 testova, a negativnih 3.284. Brod je napustilo 3.155 mornara”, piše u saopštenju.

Prethodno je saopšteno da je pozitivnih rezultata bilo oko stotinu, a da je planirano da brod napusti oko 3,7 hiljada mornara od skoro 5 hiljada koliko se nalazilo na brodu. Ostali bi obezbeđivali funkcionisanje brodskih sistema.

Nosač aviona se trenutno nalazi u vojnoj bazi Gvam i, kako uverava komanda, ostaje u funkciji, bez obzira na otkrivanje virusa korona.

Podsetimo, kapetan „Teodora Ruzvelta” Bret Krozje, razrešen je dužnosti nakon što se u medijima pojavilo njegovo pismo rukovodstvu s molbom za povlačenje na obalu većeg dela posade. 

Ubrzo nakon toga, objavljeno je da je kapetan nosača aviona i sam zaražen Kovidom-19.

Vršilac dužnosti američke Ratne mornarice Tomas Modli je posle oštrih kritika na račun javnog istupanja Krozjea u utorak podneo ostavku američkom ministru odbrane Marku Esperu, koja je i prihvaćena.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala