Objavljen snimak delova aviona Tu-154 u kojem je poginuo Leh Kačinjski /video/

© Sledstvennый komitet RF / Uđi u bazu fotografijaDelovi olupine aviona Tu-154 sakupljeni na mestu pada aviona u blizini Smolenska u kojem je poginuo Leh Kačinjski
Delovi olupine aviona Tu-154 sakupljeni na mestu pada aviona u blizini Smolenska u kojem je poginuo Leh Kačinjski - Sputnik Srbija
Pratite nas
Istražni komitet Rusije objavio je snimak delova olupine vladinog aviona Tu-154 u blizini Smolenska.

Prema saopštenju Komiteta, uzrok pada aviona je greška pilota. Verzija o mogućoj eksploziji u avionu nije potvrđena.

Avion Tu-154, u kojem se nalazio Leh Kačinjski, srušio se 10. aprila 2010. godine prilikom sletanja na aerodrom u ruskom gradu Smolensku, a osim predsednika u avionu je bilo još 96 osoba.

Međudržavni vazduhoplovni komitet je 2011. godine objavio završni izveštaj o rezultatima tehničke istrage, prema kojem je odluka posade da ne ode na alternativni aerodrom prepoznata kao direktni uzrok pada aviona, a sistemski uzroci bili su nedostaci u obezbeđivanju leta i pripreme posade.

Prva poljska komisija, pod rukovodstvom bivšeg ministra unutrašnjih poslova Jeržija Milera, došla je do sličnih zaključaka i nazvala kao uzrok katastrofe spuštanje ispod dozvoljenog minimuma predsedničkog aviona, koji je krenuo da sleće uprkos gustoj magli. Sadašnje poljske vlasti se nisu složile sa izveštajem Međunarodnog komiteta i zaključcima Milerove komisije i odlučile su da formiraju drugu komisiju.

Ruske vlasti su u više navrata saopštile da nisu ni na koji način umešane u pad aviona, dok je predsednik Vladimir Putin sve te optužbe ocenio kao besmislene.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala