Kremlj: U dogovoru OPEK-a nema gubitnika, svi su na dobitku

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaMoskovski Kremlj
Moskovski Kremlj - Sputnik Srbija
Pratite nas
U dogovoru koji je postignut između zemalja OPEK-a plus nema gubitnika, od ovog dogovora koristi imaju i proizvođači i korisnici, kao i celokupna svetska ekonomija, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Kako je rekao, u suprotnom, da nije bio postignut dogovor, celokupna svetska ekonomija bi mogla da upadne u apsolutni haos.

„Ovde nema gubitnika, samo dobitnika. Od ove odluke dobijaju i proizvođači i korisnici i celokupna svetska ekonomija koja bi u suprotnom mogla da upadne u haos“, istakao je Peskov.

Portparol Kremlja je takođe rekao i da niko pre mesec dana nije mogao ni da pomisli u kakvu krizu će svetska ekonomija upasti, kao i da niko nije mogao da isprognozira do koje mere će pasti potražnja za energentima.

„Rusija deli stav drugih zemalja da je potrebna saradnja kako bi se stabilizovalo svetsko tržište“, dodao je.

Peskov je takođe rekao da je stav Moskve po pitanju saglasnosti Meksika da smanji nivo proizvodnje nafte krajnje pozitivan, te da će se to dobro odraziti na situaciju na međunarodnom tržištu.

„Nadamo se da će se i sa Meksikom postići saglasnost kao što je to učinjeno sa preostale 22 zemlje, a siguran sam da će taj dokument odigrati važnu ulogu kada je reč o stabilizaciji međunarodnog tržišta“, dodao je.

Podsetimo, zemlje-učesnice organizacije OPEK plus dogovorile su se da smanje proizvodnju nafte za 23 odsto u maju i junu. Za sve predstavnike organizacije to će iznositi 10 miliona barela dnevno, javljaju mediji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala