Gradonačelnik Moskve najavio nove restriktivne mere

© Sputnik / Jekaterina Štukina / Uđi u bazu fotografijaSergej Sobjanjin
Sergej Sobjanjin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin najavio je danas dodatne restriktivne mere, kao i uvođenje propusnica za kretanje u ruskoj prestonici, a sve u cilju sprečavanja širenja virusa korona.

Po njegovim rečima, nove odluke prethodno su usaglasile ruske vlasti.

Kako je najavio Sobjanjin, od 13-19. aprila u Moskvi se privremeno obustavlja rad praktično svih kompanija i organizacija, osim organa državne vlasti, medicinskih organizacija, prehrambenih i medicinskih kompanija, proizvođača lične zaštitne opreme, ključnih kompanija za odbranu, svemir, nuklearnu industriju i kritičnu infrastrukturu.

Sobjanjin je istakao i da je oko 75 odsto stanovnika Moskve lišeno mogućnosti kretanja prestonicom.

© Sputnik / Olivera IkodinovićPrazna ulica Moskve
Gradonačelnik Moskve najavio nove restriktivne mere - Sputnik Srbija
Prazna ulica Moskve

Gradonačelnik Moskve je za televiziju TVC izjavio da će režim kretanja na osnovu propusnica u Moskvi biti uveden postepeno od sledeće nedelje. Predviđene su tri faze ovog režima: u prvoj će se propusnice izdavati radi odlaska na posao, a u drugoj radi kretanja zbog drugih potreba. Treća faza, u slučaju potrebe, predviđa propusnice za kretanje unutar regiona.

Gradske vlasti će imati pravo provere izdatih propusnica.

Sobjanjin je takođe naglasio da se situacija s virusom korona u Moskvi od ponedeljka pogoršala, raste broj obolelih, a mnogo pacijenata se javlja lekarima i pre laboratorijskog dijagnostikovanja Kovid-19.

Prema poslednjim podacima, u Moskvi je registrovano 7.822 slučaja zaraze virusom korona, 350 osoba je ozdravilo, dok je 50 preminulo.

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala