Bombardovanje SRJ: Na Košarama smo slomili oštricu NATO-a /video/

© SputnikGodišnjica NATO agresije
Godišnjica NATO agresije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Prošla je 21 godina od agresije NATO snaga na Saveznu Republiku Jugoslaviju, u kojoj je za 78 dana poginulo između 1.200 i 3.000 ljudi. Sputnjik je prošle godine pokrenuo veliki medijski projekat o bombardovanju SRJ ’99, čiji je rezultat serijal od 20 kratkih dokumentarnih filmova.

Secirali smo NATO zločin iz 1999. iz svih uglova. U narednim danima predstavićemo vam dokumentarce iz video-serijala „20 godina od NATO agresije“.

Na Košarama smo slomili oštricu NATO-a

Šesnaestog dana rata, 9. aprila, počela je NATO operacija „Strela“ — kopnena invazija na našu zemlju koja je planirana u Pentagonu, sa ciljem da iz Albanije i Makedonije uz vazduhoplovnu podršku probiju front Vojske Jugoslavije.

Vladimir Lazarević, penzionisani general-pukovnik i nekadašnji ratni komandant Treće armije i Prištinskog korpusa Vojske Jugoslavije, veruje da su Košare zahvaljujući Trećem korpusu postale sinonim za odbranu zemlje. Na frontu je bilo nešto više od 100 pripadnika graničnih jedinica Vojske Jugoslavije. Zbog žestokih napada iz vazduha, ali i diverzija OVK, veća pomoć nije mogla odmah da stigne.


Pogledajte još:

► Golobradi heroji u paklu Košara

► Naša vojska na Kosovu nije poražena

► Ceo rat u pet minuta

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala