U Rusiji objavljen spisak lekova za lečenje obolelih od korone

© Press-služba Departamenta zdravoohraneniя goroda Moskvы / Uđi u bazu fotografijaBolnica u Rusiji koja prima pacijente sa sumnjom na koronavirus
Bolnica u Rusiji koja prima pacijente sa sumnjom na koronavirus - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministarstvo zdravlja Rusije obnovilo je petu verziju sa smernicama za prevenciju, dijagnostiku i lečenje kovida-19. Takođe je proširen spisak mogućih lekova za lečenje bolesti kod odraslih, navodi se u dokumentu koji je objavljen na sajtu Ministarstva.
U skladu sa preporukama, u toku lečenja virusa korona moguće je koristiti sledeće lekove: hidroksihlorohin, hlorokvin, meflokvin, azitromicin, tocilizumab, nadroparin kalcijum, lopinavir plus ritonavir, rekombinantni interferon beta-1b i rekombinantni interferon alfa.

„Prema potvrđenim podacima, ovi lekovi se mogu koristiti i u lečenju pacijenata koji su zaraženi virusom korona. Međutim, podaci o rezultatima terapije uz primenu ovih lekova ne omogućavaju nam da donesemo nedvosmislen zaključak o njihovoj efikasnosti ili neefikasnosti. S tim u vezi, njihova primena u lečenju je dozvoljena odlukom lekarske komisije propisanim redosledom, ukoliko potencijalna korist za pacijenta premašuje rizik od njihove upotrebe“, navodi se u tekstu.

Takođe se navodi da još tri leka - umifenovir, remdesivir, favipiravir prolaze klinička testiranja.

Peta verzija dokumenta takođe sadrži preporuke o redosledu i principima organizacije hitne i specijalizovane medicinske pomoći u medicinskim ustanovama, kao i kod kuće.

Pres-služba Ministarstva je istakla da preporuke uključuju najefikasnije metode prevencije, dijagnostike i lečenja virusa korona, kao i tehnologije zaštite medicinskog osoblja.

Prema poslednjim informacijama, u Rusiji je od virusa korona obolela 10.131 osoba u 81 regionu, dok je preminulo 76 pacijenata. Ozdravilo je 698 ljudi.

Pratite na Sputnjiku najnovije informacije o pandemiji virusa korona u svetu i kod nas.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala