Ruski vojni lekari leče obolele u Bergamu /video/

© Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaRuski vojni lekari u terenskoj bolnici u Bergamu
Ruski vojni lekari u terenskoj bolnici u Bergamu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Osam medicinskih timova Ministarstva odbrane Rusije zajedno sa italijanskim kolegama počeli su sa lečenjem pacijenata zaraženih virusom korona u terenskoj bolnici u italijanskom Bergamu, prenosi televizija „Zvezda“.

Kako se navodi, bolnica raspolaže sa 142 mesta, a pacijenti zaraženi virusom korona sa blažom i srednje teškom kliničkom slikom leče se na odeljenjima za intenzivnu negu.

Osam ruskih timova danonoćno dežura u tri smene. Angažovano je više od 200 ruskih i italijanskih lekara i stručnjaka.

Internacionalni medicinski tim čine anesteziolozi, terapeuti, epidemiolozi i medicinske sestre, kao i prevodioci koji omogućavaju komunikaciju između ruskih lekara i pacijenata.

Ranije su ruski vojni stručnjaci izvršili dezinfekciju u staračkim domovima u tri grada Lombardije – Kazaca, Grumelo de Monte i Albano.

Dezinfikovane su 32 zgrade i građevine, kao i više od 160 hiljada kvadratnih metara unutrašnjih prostorija. Takođe je očišćeno više od 14 hiljada kvadratnih metara asfaltiranih puteva. 

Podsetimo, petnaest aviona Il-76 ruskih vazduhoplovnih snaga sa vojnim specijalcima i opremom za pomoć u borbi protiv pandemije virusa korona stiglo je u Italiju između 22. i 25. marta, kako bi pružili pomoć u borbi protiv kovida-19. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala