Ruske Vazdušno-kosmičke snage uskoro dobijaju „leteći radar“

© Minoboronы RossiiRuski leteći radar A-100 "Premijer"
Ruski leteći radar A-100 Premijer - Sputnik Srbija
Pratite nas
Perspektivna ruska letelica za radarsko osmatranje i navođenje nove generacije A-100 „Premijer“ biće isporučena Vazdušno-kosmičkim snagama Rusije 2024. godine, saopštio je za RIA „Novosti“ izvor iz vojno-industrijskog kompleksa.
Testiranja se izvode prema planu“, rekao je on.

Avion A-100 multifunkcionalnog vazduhoplovnog kompleksa radarske patrole i navođenja nove generacije napravljen je osnovu letelice Il-76MD-90A.

A-100 je opremljen jedinstvenim antenskim sistemom i najnovijom specijalnom radio-tehničkom opremom, koja omogućava da se brzo povećava radarsko polje na zadatom pravcu. Pored toga, vazduhoplovni kompleks detektuje i prati vazdušne i druge ciljeve i može da učestvuje u kontroli lovačke i udarne avijacije pri navođenju na vazdušne, kopnene i morske ciljeve.

Kako je ranije saopšteno iz Ministarstva odbrane Rusije, A-100 je napravljen u skladu sa pojavom novih klasa ciljeva i nove generacije aviona-lovaca.

Po svojim karakteristikama i mogućnostima, A-100 značajno prevazilazi kako domaće, tako i strane pandane, uključujući i avion DRLO E-3 Američkog ratnog vazduhoplovstva.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala