Ruska porodica u panici zbog virusa korona pobegla u šumu

© Sputnik / Юriй Abramočkin / Uđi u bazu fotografijaPejzaž Urala
Pejzaž Urala - Sputnik Srbija
Pratite nas
Višečlana ruska porodica pobegla je u šumu u Artjomovskom okrugu Sverdlovske oblasti, kako bi se zaštitili od virusa korona. Ipak, to ih je koštalo krivične prijave, saopštila je pres-služba regionalnog odeljenja Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije.

Kako se navodi, policiji u naselju Bulanaš obratila se žena, koja je saopštila da je njen brat sa suprugom i troje dece, uzrasta deset, osam i četiri godine, dan ranije otišao u šumu i da od tada ne može da stupi s njim u kontakt.

Pripadnici policije su našli porodicu u šumi kod naselja Krasogvardejski, gde je porodica živela.

„Otac je rekao da su otišli u šumu kako bi se spasili od virusa korona. Porodica je ponela sa sobom hranu, mobilni telefon i planirali su da se povremeno vraćaju u naselje kako bi nabavili potrebne namirnice. Proveli su u šumi 24 časa, deca su spavala na granju na otvorenom i jeli su hranu koju su poneli sa sobom“, navodi se u policijskom saopštenju.

Nakon lekarskog pregleda, ustanovljeno je da je zdravlje dece zadovoljavajuće. Deca su smeštena u centar za socijalnu pomoć Artjomovskog okruga.

U saopštenju se navodi da je protiv roditelja podignuta krivična prijava u skladu sa ruskim zakonom, prema kome se kažnjava neizvršavanje ili neodgovarajuće izvršavanje obaveza od strane roditelja ili staratelja, koje obuhvataju brigu, vaspitanje, obrazovanje i zaštitu prava i interesa maloletnika.

U Rusiji je u protekla 24 časa zabeleženo 1.459 novih slučajeva virusa korona, dok je 13 pacijenata preminulo, a 118 ozdravilo, saopštio je ruski operativni štab za borbu protiv širenja virusa korona.

Čitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala