Pametni vozovi u Kini raspoznaju putnike bez maski

© Sputnik / Anna Ratkoglo / Uđi u bazu fotografijaMetro u Pekingu
Metro u Pekingu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kineske vlasti uvode „pametne“ vozove na jednoj od linija metroa, koji mogu da detektuju putnike bez medicinskih maski, saopštila je agencija „Sinhua“, pozivajući se na operatora Pekinškog metroa.

Kako se navodi, novi vozovi saobraćaće šestom linijom pekinškog metroa. Vagoni vozova opremljeni su mnogobrojnim kamerama visoke rezolucije, koje će snimati lik putnika i prenositi ih u sistem radi analize.

Taj sistem moći će da raspoznaje likove putnika bez maski, a takođe i onih kojima je potrebna pomoć ili osoba koje su izgubile svest.

Pored toga, iznad ulaznih vrata u voz biće postavljeni ekrani sa visokom rezolucijom na kojima će biti prikazane informacije o stanicama na toj liniji, kao i o kretanju putnika.

Stanovnici Vuhana idu u kupovinu - Sputnik Srbija
Vuhan izašao iz izolacije posle 76 dana /foto, video/

Pandemija virusa korona 

Kineske vlasti su 31. decembra obavestile Svetsku zdravstvenu organizaciju o epidemiji nepoznate upale pluća u gradu Vuhan u centralnom delu zemlje. Kineski stručnjaci utvrdili su 7. januara da je uzročnik virus korona SARS-CoV-2 (patogen KOVID-19).

Svetska zdravstvena organizacija 11. marta proglasila je epidemiju novog virusa korona za pandemiju. Širom sveta od novog korona virusa obolelo je više od 1,5 miliona osoba, preminulo je više od 88.000, a ozdravilo je oko 330.000 ljudi, prenosi sajt vorldometers.

Kina, u kojoj je epidemija korona virusa prošla, donela je nove mere kako bi sprečila da prenosioci virusa bez simptoma izazovu drugi slučaj infekcije. Iako broj novozaraženih opada od vrhunca u februaru, kada je Kina izolovala nekoliko gradova, vlasti pozivaju na kontinuiran oprez zbog straha od novog talasa zaraze.

Pratite na Sputnjiku najnovije informacije o pandemiji virusa korona KOVID-19.  

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala