Kremlj: Parada pobede nije otkazana, a nije ni odložena

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaSamohodna artiljerijska oklopna vozila "Msta S" na generalnoj probi Parade pobede na Crvenom trgu u Moskvi
Samohodna artiljerijska oklopna vozila Msta S na generalnoj probi Parade pobede na Crvenom trgu u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov izjavio je da vojna parada povodom 75. godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu nije otkazana, kao i da još uvek nije doneta nikakva odluka ni po pitanju njenog odlaganja.

„Još uvek nije doneta nikakva slična odluka. Ako se nešto i promeni, javnost će odmah biti obaveštena“, rekao je on.

Peskov je ocenio da će, u slučaju da se nešto bude i menjalo, odluka biti doneta u razumnom roku.

Istovremeno, portparol Kremlja je rekao da nikome nije otkazan poziv na obeležavanje godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu, kao i da se niko od svetskih lidera za sada nije predomislio po pitanju dolaska u Rusiju ovim povodom.

„Pozivi su poslati, nemamo nikakvih konkretnih informacija po tom pitanju. Nismo otkazivali dolazak nikome, niti nam je iko saopštio da se predomislio“, rekao je on.

Peskov je takođe naveo i da Kremlj ne raspolaže informacijom da li je ukrajinskom lideru Vladimiru Zelenskom poslat poziv.

Prethodno je lider stranke Pravedna Rusija Sergej Mironov izjavio da bi vojna parada u čast 75. godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu mogla biti odložena za 24. jun u zavisnosti od situacije sa virusom korona.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala