„Kalašnjikov“ pre roka isporučio ruskoj vojsci nove automate AK-12

© Sputnik / Alekseй Panьšin / Uđi u bazu fotografijaAutomatska puška AK TR3, koja predstavlja civilnu verziju automata AK-12 koji koriste jedinice kopnene vojske Oružanih snaga Rusije.
Automatska puška AK TR3, koja predstavlja civilnu verziju automata AK-12 koji koriste jedinice kopnene vojske Oružanih snaga Rusije. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Koncern „Kalašnjikov“ pre roka je završio isporuku novih automatskih pušaka AK-12 za 2020. godinu Ministarstvu odbrane Rusije, izjavio je generalni direktor grupe kompanija „Kalašnjikov“ Dmitrij Tarasov.

„Završili smo realizaciju državnog naloga za 2020. godinu za automatsku pušku AK-12 u rekordnom roku. Proizvodnja oružja u Iževsku već je počela da ispunjava (narudžbinu) za 2021. godinu. Naš prioritet ostaje da obezbedimo odbrambenu sposobnost zemlje i efikasnu saradnju sa svim kupcima“, rekao je generalni direktor, navodi se na sajtu „Kalašnjikova“.

Novi automat ima povećanu ergonomiju u odnosu na prethodnike AK-74M i AKM. Modernizacija je omogućila povećanje preciznosti paljbe, pouzdanost karabina i održivost cevi, za čiju proizvodnju je počela da se koristi nova tehnologija. Novi automat deo je kompleta „Ratnik“.

Koncern „Kalašnjikov“ je u aprilu 2019. godine saopštio da planira da do 2021. godine Ministarstvu odbrane Rusije isporuči 112,5 hiljada automata AK-12.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala