Život posle korone: Nastavak rada od kuće

© Depositphotos.com / SolidPhotosMultitasking
Multitasking - Sputnik Srbija
Pratite nas
Mnoge velike korporacije razmatraju mogućnost da i nakon pandemije virusa korone ostave radnike da rade od kuće, pokazuju istraživanja firme za konsalting „Gartner“.

Prema rezultatima ankete u kojoj je učestvovalo 317 finansijskih direktora, 74 odsto ispitanika je spremno da ostavi najmanje 5 odsto službenika da stalno rade od kuće, dok je četvrtina saopštila da planira da ostavi najmanje 20 odsto radnika kod kuće.

„Ovo pokazuje kakav će dugoročni uticaj imati kriza zbog korone na način poslovanja. Finansijski direktori koji moraju da kontrolišu rashode, jasno su shvatili ekonomsku prednost rada od kuće“, rekao je Aleksandar Bant, potpredsednik „Gartnera“ za pitanja istraživanja finansijske delatnosti.

Kompanije razmatraju prebacivanje dela radnika na rad od kuće kao jedan od načina smanjenja rashoda, što je posebno aktuelno u uslovima krize koja je izazvana pandemijom virusa korona, naglašavaju u „Gartneru“. To će omogućiti da se izbegne, smanji i minimizira negativni uticaj pandemije na delatnost kompanije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala