Turska šalje pomoć: U Beograd sleteo avion sa opremom za borbu protiv korone /foto, video/

© Foto : Ministarstvo odbrane SrbijePomoć iz Turske stigla u Srbiju
Pomoć iz Turske stigla u Srbiju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Avion sa medicinskom opremom za borbu protiv virusa korona, koja je poslata iz Turske, sleteo je na beogradski aerodrom. Turska je poslala pomoć za zemlje koje su to tražile, a prvi avion odleteo je za Srbiju.

Reč je o maskama, zaštitnim odelima i testovima, a oprema je teretnim avionom poslata s vojnog aerodroma „Etimesgut“ u Ankari, koji je Turska poslala odlukom predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, objavile su Novosti.

Na beogradskom aerodromu opremu su dočekali ministar odbrane Aleksandar Vulin i ambasador Turske u Srbiji Tanžu Biglič.

Ministar Vulin se u ime predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića zahvalio Redžepu Tajipu Erdoganu na velikodušnoj pomoći u ovim teškim trenucima. On je dodao da će Srbija umeti da pamti ko je bio uz nju.

© Foto : Duska Stefanovic/Ministarstvo odbrane SrbijeAvion su dočekali ministar odbrane Aleksandar Vulin i turski ambasador Tanžu Biglič
Turska šalje pomoć: U Beograd sleteo avion sa opremom za borbu protiv korone /foto, video/ - Sputnik Srbija
Avion su dočekali ministar odbrane Aleksandar Vulin i turski ambasador Tanžu Biglič

„U ovim trenucima ne samo da se poznaju prijatelji, ne samo da se vidi koje zemlje Srbiju prepoznaju kao prijatelja, već se gradi i budućnost. U najtežim vremenima mi gradimo politiku za budućnost“, rekao je ministar Vulin.

Ruski avion Il-76MD na aerodromu u Batajnici - Sputnik Srbija
Na Batajnicu sletelo svih 11 ruskih „iljušina“ /video/

Dodao je da će Srbija svoju buduću politiku kreirati u skladu sa odazivom na poziv za pomoć koji su zemlje uputile našoj državi.

Ministar odbrane je još jednom apelovao na građane da se čuvaju, da daju sve od sebe da ostanu zdravi, kako bi što pre izašli iz krize.

Turski ambasador je istakao da se u teškim vremenima prepoznaje pravo prijateljstvo.

„Poštovani ministre, prolazimo kroz jako težak period. Želim da građani prijateljske zemlje Srbije iz ove katastrofe izađu sa najmanjom mogućom štetom“, rekao je ambasador. On je dodao da Turska želi da pokaže da stoji uz Srbiju u teškim trenucima kroz koje prolazi i želi „da se brzo vratimo danima mira i blagostanja“.

Turska je prošle sedmice poslala medicinsku pomoć Italiji i Španiji, a sada će, osim Srbiji, pomoći i Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji i našoj južnoj pokrajini Kosovu i Metohiji.

Još pre dva dana predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je pismo od turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, u kom mu je pružio podršku u borbi protiv novog virusa i obećao pomoć.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala