Rojters: Evropsku ekonomiju čeka dramatičan pad

© Foto : PiksabejEvri i makaze
Evri i makaze - Sputnik Srbija
Pratite nas
Evropska komisija je upozorila ministre finansija evrozone (Evropska grupa) da privreda evrozone može pasti za 10 odsto zbog pandemije virusa korona, javlja Rojters, pozivajući se na neimenovane izvore.
Prema ocenama Evropske centralne banke, kako navode neimenovani izvori, za prevazilaženje ekonomske krize koja je izazvana pandemijom, biće potrebno i 1,5 biliona evra.

Predsednik Evropske grupe Mario Senteno saopštio je ranije da, nakon 16 sati video-konferencije, nije bio postignut sporazum o pravljenju plana za podizanje evropske ekonomije posle pandemije u vrednosti od 500 milijardi dolara. Nova video-konferencija na ovu temu je zakazana za 9. april.

Uoči početka video-konferencije Senteno je objavio video-obraćanje, u kojem je obećao da će Evropska grupa usvojiti najveći u istoriji program pomoći u vrednosti od 540 milijardi evra za obnovu ekonomije nakon pandemije korone. Ovaj program je trebalo da objedini predložene ranije mere različitih institucija EU za pružanja pomoći različitim sektorima privrede.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala