NIS omogućio beskontaktno plaćanje aplikacijom

© Foto : Sputnjiku ustupila Naftna industrija SrbijePlaćanje na pumpama NIS-a i Gasproma preko aplikacije
Plaćanje na pumpama NIS-a i Gasproma preko aplikacije - Sputnik Srbija
Pratite nas
„Drajv.go“ mobilna aplikacija koja pruža mogućnost plaćanja goriva na točionom mestu, bez ulaska u prodajni objekat, prvi put u Srbiji dostupna je potrošačima za korišćenje na NIS Petrol i „Gasprom“ benzinskim stanicama, saopštila je danas Naftna industrija Srbije.

„Drajv.go“ (Drive.go) mobilna aplikacija se instalira sa „Guglove prodavnice“ i „Epl stora“, a kod registracije kupac unese bankarsku karticu kojom će obavljati plaćanje, navodi NIS.

Pre samog točenja goriva aplikacija se pokrene, skenira Kju-Ar kod koji se nalazi na samom točionom mestu, a kad natoči gorivo, potrošač plaća račun klikom na dugme Plati u mobilnoj aplikaciji, objašnjava se u saopštenju i dodaje da je time brzo i jednostavno proces kupovine i plaćanja završen.

Ovakvo plaćanje trenutno je dostupno na 25 NIS Petrol i „Gasprom“ benzinskih stanica, a NIS će u narednom periodu nastaviti sa unapređenjem funkcionalnosti mobilne aplikacije, kao i sa širenjem mreže benzinskih stanica na kojima će biti omogućeno ovakvo plaćanje.

Ovaj digitalni projekat razrađen je u skladu sa najboljim primerima iz svetske prakse, kako pouzdanosti, tako i bezbednosti plaćanja, saopštio je NIS i dodao će preko aplikacije korisnici programa lojalnosti „Sa nama na putu“ moći da nastave sakupljanje bonus poena.

„Uvođenjem mobilne aplikacije ’Drajv.go‘ NIS pokazuje da ostaje dosledan primeni inovacija u svom poslovanju, a istovremeno, ovo je dodatna mera, koja ima za cilj da u trenutnim okolnostima doprinese zaštiti i očuvanju zdravlja, kako zaposlenih tako i potrošača“, izjavio je direktor Bloka Promet kompanije NIS Aleksej Černikov.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala