I studenti idu na njivu — setva u Rusiji ne sme da stane zbog virusa

© Sputnik / Vitaliй Timkiv / Uđi u bazu fotografijaProlećna setva u Krasnodarskom regionu
Prolećna setva u Krasnodarskom regionu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministarstvo poljoprivrede Rusije moglo bi zaposliti studente poljoprivrednih fakulteta i zatvorenike tokom setvenih i žetvenih radova nakon zatvaranja granica za strane radnike.

Prema ocenama Ministarstva, oko 11.000 studenata bi moglo da učestvuje u setvenim i žetvenim radovima na poljoprivrednim dobrima širom Rusije. To će im omogućiti i da lakše nađu zaposlenje nakon završetka fakulteta. 

Zatvorenici bi mogli takođe da uzmu učešće u poljoprivrednim radovima, ali uz nadležno obezbeđenje i izolaciju. Moguće je i da se nekim zatvorenicima pritvor zameni društvenokorisnim radom.

Setva u Krasnojarskom kraju - Sputnik Srbija
Naređenje Kremlja: Ruska poljoprivreda ne sme stati
Prema ocenama Ministarstva poljoprivrede, u poljoprivredi fali oko 23.000 radnika. Kako se očekuje, ovaj deficit će biti nadoknađen u saradnji sa regionalnim službama zapošljavanja: Ministarstvo poljoprivrede planira da stimuliše zapošljavanje na poljoprivrednim dobrima radnika koji su ostali bez posla u drugim sferama ekonomije.

Kada se promeni epidemiološka situacija u zemlji, Ministarstvo poljoprivrede će pokrenuti pitanje zapošljavanja stranih državljana u ovoj grani industrije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala