Gradonačelnik Moskve: Ne može se zaustaviti izgradnja metroa, puteva i zgrada

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaPutnici u moskovskom metrou za vreme epidemije virusa korona
Putnici u moskovskom metrou za vreme epidemije virusa korona - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ne može se zaustaviti izgradnja metroa, puteva, zgrada, veliki projekti na uređivanju tokom režima ograničenja zbog virusa korona, napisao je gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin na svom ličnom blogu.

„Smatram da se ne može zaustaviti izgradnja metroa, puteva, zgrada, velikih projekata na uređivanju. Izgradnja daje najveći umnožavajući efekat – proizvodnjom delova i građevinskog materijala štedimo milione radnih mesta u Moskvi i širom Rusije“, piše Sobjanjin.

On je istakao da preduzimanjem strogih mera čiji je cilj obuzdavanje epidemije KOVID-19, ni u kojem slučaju ne treba zaboraviti na gradsku ekonomiju.

Gradonačelnik smatra da se u uslovima pandemije ne može zaustaviti rad preduzeća: prehrambena industrija, energetika, odbrana, nauka, ostale industrije moraju da rade na obezbeđivanju normalnog funkcionisanja grada, pružanju prihoda radnicima i stvaranju zaliha za budućnost.

Čovek gleda televiziju kod kuće tokom samoizolacije zbog epidemije virusa korona u Krasnodarskom kraju Rusije - Sputnik Srbija
Rusi tokom samoizolacije više gledaju televiziju

„Kategorički je nemoguće staviti budžetske investicije pod nož. Naprotiv, u teškim vremenima one su osnovno sredstvo za održavanje ekonomije. Investicije su ključ za smanjenje gubitaka i brzo rešavanje krize. Glavni način da se sada podrži ogroman broj Moskovljana i građana Rusije je garantovanje nastavka ekonomskog rasta u budućnosti“, zaključio je gradonačelnik.

Međutim, u trenutnim uslovima svi tehnološki procesi moraju biti u skladu sa strogim zahtevima sanitarne i epidemiološke bezbednosti, dodao je on.

Vlada i Banka Rusije su usled krize izazvane virusom korona i pada cena nafte sredinom marta usvojile niz mera koje su obezbedile stabilizaciju ruskog finansijskog tržišta u periodu povećane volatilnosti – od 9. do 13. marta. 

 

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala