Vlada Rusije sprema paket mera za podršku stanovništvu

© Sputnik / Dmitriй Astahov / Uđi u bazu fotografijaPremijer Rusije Mihail Mišustin
Premijer Rusije Mihail Mišustin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vlada Rusije radi na novom paketu mera namenjenih pružanju podrške stanovništvu i preduzetnicima pogođenim virusom korona, izjavio je ruski premijer Mihail Mišustin.

„U stalnom smo kontaktu sa predsednikom, odnosno, razmišljamo, proračunavamo šta još može da se uradi“, rekao je Mišustin na sastanku sa poslanicima frakcije Pravedna Rusija.

Mišustin se zahvalio parlamentarcima na brzom i profesionalnom radu na prethodnoj listi predloga zakona za realizaciju inicijativa predsednika, čiji je cilj pomoć građanima i biznisu.

Ranije je Vlada Rusije objavila spisak oblasti najviše pogođenih pandemijom KOVID-19. Na spisku se nalaze ugostiteljstvo, turizam i hotelijerstvo, auto i avio-prevoz, kultura i zabava, fitnes i sport, dodatno obrazovanje i usluge. Mere podrške za organizacije i individualne preduzetnike angažovane u ovim oblastima odnose se na poresku regulaciju.

Pandemija virusa korona  

Koronavirus SARS-CoV-2 (patogen KOVID-19), koji je otkriven u kineskom gradu Vuhan, raširio se na 184 zemlje. Prema najnovijim podacima, u svetu je zabeleženo više od 1,3 miliona slučajeva zaraze, dok je umrlo više od 76 hiljada ljudi.

Ukupan broj registrovanih slučajeva u Rusiji porastao je na 7.497, ozdravilo je 494 osoba, a 58 je umrlo.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala