Virus korona ušao u dva doma za stare, stanje obolelih stabilno

CC0 / Pixabay / Penzioneri
Penzioneri - Sputnik Srbija
Pratite nas
Virus korona je ušao u dom za stara lica „Stara pruga“ i u dom „Doživeti stotu“. Radoslav Milovanović iz Udruženja privatnih domova za stare kaže da su svi zaraženi stabilno, a u domovima su podignute mere predostrožnosti.

U domu za stara lica „Stara pruga“ na Umki pozitivno je 14 korisnika od 19, kao i jedan radnik.

U zemunskom domu „Doživeti stotu“ zaraženo je 11 stanara, vlasnica doma i jedan zaposleni.

Radoslav Milovanović iz Udruženja privatnih domova za stare kaže za RTS da su svi zaraženi u domu „Stara pruga“ prebačeni u bolnicu „Dragiša Mišović“, dok su ostali korisnici i radnici izmešteni.

Prema njegovim rečima, svi zaraženi su stabilno i nemaju simptome.

Navodi da su sve mere podignute, dodajući da na vajberu postoji grupa u kojoj su predstavnici svih domova, ali i ministar, te se informacije razmenjuju iz minuta u minut.

„Razmenjuju se i instrukcije i nalozi, dobićemo i mere. Situacija je stabilna, svi su predani svom poslu, svi ozbiljno shvataju situaciju. U svim evropskim zemljama ima zaraženih u svim domovima, nadam se da se to neće ponoviti kod nas“, rekao je Milovanović.

Ističe da je udruženje dobilo svu neophodnu opremu, koju dalje deli domovima.

Milovanović ukazuje da bez dozvole u domove ne može da uđe niko osim hitne pomoći i lekara sudske medicine. Svi ostali moraju da traže saglasnost resornog ministarstva.

Dodaje da udruženje ima dosta donatora.

„Mislim da nam ništa ne manjka, samo posebna budnost i pažnja svih da nas ne zovu za svaku sitnicu. Sad je najvažniji svaki korisnik i da ni u jednom domu ne bude korone“, ističe Milovanović.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala