Ruski vojni lekari počeli sa prijemom pacijenata u Beogradu

Pratite nasTelegramOdyssey
Nakon dezinfekcije medicinskog centra „Dragiša Mišović“ u Beogradu, ruski vojni lekari su počeli sa prijemom pacijenata kod kojih postoji sumnja da su oboleli od virusa korone, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Kako se navodi, pacijente će pregledati dva tima ruskih lekara, koji su se pre toga upoznali sa organizacijom procesa lečenja, opremom za dijagnostikovanje i radom kolega iz Srbije.

Ruski vojni stručnjaci postavljaju sveobuhvatnu dijagnozu, obavljaju razgovor s pacijentom i predlažu taktiku lečenja zasnovanu na međunarodnim standardima pružanja medicinske pomoći. S obzirom na veliki broj obolelih i veliki pritisak na medicinsko osoblje, srpska strana je visoko ocenila pomoć ruskih vojnih stručnjaka, ističe Ministarstvo odbrane.

„Još pet medicinskih timova poslato je u Ćupriju, Novi Pazar, Čačak, Leskovac i Kragujevac, kako bi procenili epidemiološku situaciju. Oni će se konsultovati sa srpskim kolegama po pitanju organizacije karantina i dezinfekcionih mera, a takođe dele sa njima iskustvo u lečenju patogenih bolesti“, navodi se u saopštenju.

Pored toga, jedan tim lekara rezervisan je za reagovanje u slučaju nagle promene epidemiološke situacije, kao i za svakodnevnu kontrolu zdravlja ruskih lekara.

Jedinice nuklearnih, bioloških i hemijskih trupa Ruske vojske uz pomoć specijalne vojne opreme sanirali su Beogradsku infektivnu kliniku i klinički centar „Zemun“, koji se nalaze u prvim redovima borbe protiv virusa korona. Oni primaju većinu pacijenata za koje sumnjaju da su zaraženi, a kasnije ih raspoređuju po drugim bolnicama, s obzirom na stepen bolesti.

Još jedan tim ruskih stručnjaka dezinfikovao je bolnicu u Valjevu. Obrađeno je više od 45.000 kvadratnih metara unutrašnjeg prostora i 20.000 kvadratnih metara teritorije bolnice.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala