Ruski senator: Trampov ukaz — piraterija, a ne liderstvo

© Sputnik / Vladimir Trefilov / Uđi u bazu fotografijaAleksej Puškov
Aleksej Puškov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski senator Aleksej Puškov nazvao je piraterijom ukaz koji je potpisao američki predsednik Donalda Tramp, kojim Amerikanci prisvajaju prava na resurse iz svemira i izjavio da Amerika daje sebi pravo koje joj niko nije dao.

Puškov je istakao da takvi planovi trenutno deluju samo kao daleka perspektiva, ali da takve izjave Vašingtona predstavljaju zahtev za osvajanje resursa Zemljinog satelita.

„Sjedinjene Američke Države daju sebi pravo koje im niko nije dao. To je piraterija, a ne liderstvo“, napisao je Puškov na svom nalogu na Tviteru.

Stav Kremlja je da bi bilo kakvi pokušaji privatizacije svemira bili neprihvatljivi, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, komentarišući ukaz Donalda Trampa. On je dodao da ovaj slučaj treba istražiti sa pravne tačke gledišta i oceniti ga u skladu s tim.

S tim u vezi, ruski zvaničnici smatraju da Tramp svojim ukazom da SAD prisvajaju pravo na korišćenje svemira pokušava da skrene Amerikance sa teme virusa korona

Ranije je američki lider potpisao ukaz koji Amerikancima obezbeđuje pravo na korišćenje resursa iz svemira, između ostalog i sa Meseca, navodi se u dokumentu Bele kuće.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala