Vulin se zahvalio Šojguu: Ruski general raportirao o borbi sa koronom u Srbiji /video/

© Foto : Jovo Mamula/Ministarstvo odbrane SrbijeMinistar odbrane Aleksandar Vulin i ruski general Mihail Černišov
Ministar odbrane Aleksandar Vulin i ruski general Mihail Černišov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministri odbrane Rusije i Srbije, Sergej Šojgu i Aleksandar Vulin, razgovarali su preko video-linka, a raport ministru Šojguu podneo je i general-major Mihail Černišov, koji komanduje ekspertima ruske vojske u borbi sa koronom u Srbiji.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin preneo je ruskom kolegi zahvalnost za pomoć koju je Ruska Federacija uputila Srbiji za borbu protiv virusa korona.

„U ime predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića molim Vas da prenesete njegove lične pozdrave i zahvalnost vrhovnom komandantu Oružanih snaga Ruske Federacije Vladimiru Putinu. Pomoć koju ste nam dostavili je ogromna, potrebna i došla je u pravo vreme. Ljudi koje ste nam poslali su izvanredni, hrabri, stručni, vredni i mnogo pomažu u borbi protiv virusa korona. Pomažu svojim savetima i radom, a kada ih Srbi vide na ulicama, mnogo se obraduju jer znamo da nismo sami i to vraća nadu“, poručio je ministar Vulin.

Ruski general je raportirao o dosadašnjem radu tima eksperata iz te zemlje.

„Kombinovani odred dezinfikovao je 10 medicinskih objekata u tri grada u Srbiji – Valjevu, Beogradu i Bačkoj Topoli. Dezinfikovana su 34 objekta, ukupne površine 121.500 kvadratnih metara i šest deonica puteva površine 38.500 kvadratnih metara“, raportirao je Černišov ruskom ministru odbrane Sergeju Šojguu.

Ruski stručnjaci dezinfikuju kliniku u Beogradu  - Sputnik Srbija
Rusi u akciji: Ovako izgleda borba protiv korone na terenu u Srbiji /video/

Prema rečima general-majora Černišova, timovi lekara i medicinskih sestara izvršili su sanitarno-epidemiološku procenu zdravstvenog sistema u 10 gradova u Srbiji.

„Četiri medicinska tima u smenama leče pacijente u tri medicinska centra u Beogradu i Valjevu“, istakao je general.

On je precizirao da je rusko osoblje dobrog zdravstvenog stanja, da su dobro snabdeveni, kao i da je oprema u dobrom stanju.

Ministar odbrane Ruske Federacije general armije Sergej Šojgu poželeo je ministru Vulinu i Srbiji mnogo uspeha u borbi protiv virusa korona.

Ministar Šojgu je naglasio da će ruski vojni eksperti dati sve od sebe kako bi na najefikasniji način pomogli srpskom narodu u suzbijanju epidemije.

Podsetimo, Rusija je 3.i 4. aprila poslala u Srbiju 87 vojnih lekara, specijalnu opremu, tehniku, sredstva zaštite i 16 vojnih vozila kako bi pomogli u borbi protiv virusa korona.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala