Rusija kategorički negira: Nismo dali mito za organizaciju Svetskog prvenstva u fudbalu

© Sputnik / Alekseй Malьgavko / Uđi u bazu fotografijaNa video bimovima širom Rusije se posmatra utakmica
Na video bimovima širom Rusije se posmatra utakmica - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija kategorički negira tvrdnje da je Rusija svoje pravo na organizaciju Svetskog prvenstva u fudbalu 2018. godine dobila uz pomoć mita, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
„Čitali smo pisanja medija. Ne razumem o čemu se radi. Rusija je apsolutno legalno dobila pravo da organizuje Svetsko prvenstvo. To nije ni na koji način povezano sa nekim mitom. Mi to kategorički negiramo“, rekao je Peskov.

On je naglasio da je Rusija organizovala najbolje Svetsko prvenstvo u istoriji fudbala, „čime se ponosi cela država“.

Američko tužilaštvo je optužilo nekoliko bivših članova izvršnog komiteta Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) za korupciju prilikom izbora domaćina Svetskog prvenstva u fudbalu 2018. i 2022. godine, kada je pobedu odnela Rusija, odnosno Katar, navodi se na sajtu Ministarstva pravde SAD.

U dokumentu se navodi da je bivši predsednik Severnosrednje američke i karipske fudbalske konfederacije Džek Vorner u periodu od novembra 2010. godine do aprila 2011. dobio ukupno 5 miliona dolara od desetak kompanija da bi glasao za Rusiju prilikom izbora za domaćina prvenstva 2018. godine. Bivšem predsedniku Fudbalske federacije Gvatemale Rafaelu Salgeru bio je obećan jedan milion dolara za podršku Rusiji na izborima za organizatora šampionata.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala