Rusi tokom samoizolacije više gledaju televiziju

© Sputnik / Nikolaй Hižnяk / Uđi u bazu fotografijaČovek gleda televiziju kod kuće tokom samoizolacije zbog epidemije virusa korona u Krasnodarskom kraju Rusije
Čovek gleda televiziju kod kuće tokom samoizolacije zbog epidemije virusa korona u Krasnodarskom kraju Rusije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Moskovljani su počeli da provode četvrtinu više vremena gledajući televiziju u samoizolaciji, u proseku – 254 minuta svakog dana, a slični pokazatelji primećuju se i u drugim velikim gradovima Rusije, saopštila je kompanija za istraživanja „Medijaskop“.

Zbog epidemije virusa korona, predsednik Rusije Vladimir Putin proglasio je april neradnim, a u jednom broju regiona Rusije uveden je režim obavezne samoizolacije.

„Prve nedelje sveopšte samoizolacije u Moskvi TV publika je porasla za 23 odsto, u velikim gradovima – za 24 odsto. Prošle godine procenat gledalaca u to vreme se smanjio“, navodi se u saopštenju za javnost ove kompanije.

Građani stariji od 4 godine gledali su televiziju kod kuće gotovo četvrtinu više vremena nego u prve dve nedelje marta – u proseku 254 minuta svakog dana. U ruskim gradovima sa više od 100 hiljada stanovnika vreme gledanja televizije kod kuće u ovom periodu je, prema preliminarnim podacima „Medijaskopa“, poraslo za 24 odsto, na 277 minuta. 

Prazna učionica sa natpisom „karantin“ na tabli - Sputnik Srbija
Ples u kuhinji i pesma s balkona: Kako Rusi žive u samoizolaciji /video/

Takođe je povećano vreme gledanja televizije u svim uzrasnim grupama gledalaca.

„Televizijska publika povećala se tokom celog dana, ali najviše tokom aktivne obdanice (od 10 do 18 časova), koje Rusi obično provode na poslu ili u školi“, zaključuje se u saopštenju.

Koronavirus SARS-CoV-2 (patogen KOVID-19), koji je otkriven u kineskom gradu Vuhan, raširio se na 184 zemlje. Prema najnovijim podacima, u svetu je zabeleženo više od 1,3 miliona slučajeva zaraze, dok je umrlo više od 76 hiljada ljudi.

Ukupan broj registrovanih slučajeva u Rusiji porastao je na 7.497, ozdravilo je 494 osobe, a 58 je umrlo.

 

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala