Putin: Vrhunac epidemije nije prošao, da ne učimo na svojim greškama

© AP Photo / Mikhail KlimentyevVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da vrhunac epidemije virusa korona u Rusiji još nije prošao. Uzimamo u obzir i pozitivna i negativna iskustva drugih, važno je da ne učimo na svojim greškama, kazao je on.

Putin je danas održao sastanak sa ekspertima o situaciji u vezi s virusom korona, merama za njeno suzbijanje, koji je prenosio kanal „Rusija 24“.

„Veoma pažljivo pratimo situaciju, uzimamo u obzir i pozitivna i negativna iskustva drugih zemalja. Još jednom ću reći - pik epidemije nismo prošli. Sada je od izuzetne važnosti da izbegnemo tuđe greške, da ne učimo iz svojih, da izvlačimo lekcije i zaključke oslanjajući se na stavove medicinskog, naučnog osoblja. I danas sam želeo da čujem mišljenje eksperata“, rekao je Putin.

Ruski predsednik je ponovio da je u borbi protiv virusa najvažnije osigurati bezbednost i zdravlje ljudi.

„Ponovo vam skrećem pažnju, sve naše odluke moraju da budu srazmerne opasnosti i adekvatne. Najvažniji su bezbednost i zdravlje građana Rusije“, rekao je on.

Putin se osvrnuo i na napore za proizvodnju vakcine protiv korona virusa.

„Znam da naše ustanove, zajedno s naučnicima – virusolozima, farmaceutima, lekarima, aktivno rade i na sistemu specijalne profilakse, uključujući proizvodnju vakcine, kao i na efikasnim merama lečenja virusa korona. Želeo bih da danas čujem i vaše mišljenje i ocene perspektive proizvodnje odgovarajućih preparata“, rekao je Putin ekspertima na sastanku.

On je od eksperata želeo da čuje mišljenje i o tome da li se može smanjiti broj neradnih dana.

„Veoma je važno da čujemo vaše mišljenje da li se može smanjiti broj neradnih dana, kada mnoga preduzeća ne rade, da li je to moguće u skorije vreme, kakve su vaše prognoze na kraći rok“, dodao je Putin.

On se našalio ističući da su sada u Rusiji svi postali stručnjaci za virusologiju.

Važno je, zaključio je Putin, mišljenje pravih stručnjaka.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala