Bugarski diplomata ilegalno uzimao novac na ime korone

CC0 / Pixabay / Virus korona i novac
Virus korona i novac - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ukazom šefice bugarske diplomatije Ekaterine Zaharijeve konzul u Holandiji Svilen Ilijev povučen je sa mesta, jer je ilegalno uzimao novac posetiocima ambasade na ime virusa korona.

Kako je javila „Bugarska nacionalna televizija“, diplomata koji vodi konzularnu službu ambasade u Hagu, ilegalno je uzimao novac posetiocima na ime virusa korona. Po pet evra uzimao je građanima Bugarske, a 10 evra građanima Holandije i drugih zemalja.

Zaharijeva je takvo ponašanje nazvala nedopustivim.

„Takvo ponašanje je apsolutno nespojivo sa bugarskom diplomatskom službom i ni u kom slučaju ne može biti prihvaćeno. Zahvaljujem svim zaposlenima u Ministarstvu inostranih poslova koji su 24 časa na raspolaganju bugarskim građanima širom sveta“, izjavila je šefica bugarske diplomatije.

Protiv konzula će biti pokrenut disciplinski postupak. Ministarstvo je takođe zatražilo objašnjenje od ambasadora Bugarske u Holandiji.

Virusom korona u svetu je zaraženo više od 1,36 miliona osoba, dok je od posledica Kovida-19 preminulo više od 76.000, najnoviji su podaci sajta „Vorldometers“. Od virusa korona se oporavilo više od 294 hiljade ljudi.

Pratite na Sputnjiku najnovije informacije o pandemiji virusa korona KOVID-19.  

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala